KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

(0__) ___-____
308. Sk., Fatih Mahallesi, 46760 Pazarcık/Kahramanmaraş
Vizyon
İstiyoruz ki….Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki….İfade ve becerileri göz önüne alınarak yönlendirdiğimiz öğrencilerimiz akademik, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı olsunlar. İstiyoruz ki….velimiz öğrencisini gönderdiği okulla gurur duysun ve her zaman yanımızda olsun. İstiyoruz ki….Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. İstiyoruz ki….Çalışanlarımız yaptıkları işten keyif alsınlar ve herkes hizmet sunumunda daha iyiye ulaşmayı ve mükemmeli yakalamayı amaç edinsin. İstiyoruz ki….Öğrencilerimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı fikri hür, vicdanı hür yaratıcı ve demokratik kişiler olarak yetişsin.
Misyon
Biz Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu çalışanları olarak Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda tüm öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili ve kendine güvenen, araştıran, sorgulayan,doğru düşünen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Amacımız okulumuzu tercih eden öğrencileri başarılı ve sorumluluk sahibi olarak orta öğretim kurumlarına yönlendirmek.
Ulaşım
Okul ilçe merkezinde merkezi konumda yer aldığından yürüreyerek okula gelinebilmektedir.
Şehir Merkezi
İl (Kahramanmaraş´a) 40 km. uzaklıkta olup ilçe merkizinde bulunmaktadır.
Her yıl okul içinde çeşitli spor müsabakaları yapılmaktadır.
-Tübitak Projeleri
Erasmus